Noutăți

Zelenski se află în Polonia pe 5 aprilie – Vizita anunțată oficial coincide cu o importantă reuniune NATO

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va vizita Polonia miercuri, 5 aprilie, a anunțat președinția Poloniei. Este prima oară când o vizită în străinătate a lui Zelenski este anunțată oficial, în timpul războiului, având în vedere faptul că vizitele anterioare nu au fost anunțate.

Potrivit scopului anunțat oficial, Zelenski se va întâlni cu ucrainenii care locuiesc în prezent în Polonia, potrivit Ukrainska Pravda.

Vizita lui Zelenski în Polonia coincide cu o întâlnire a miniștrilor de externe ai NATO la Bruxelles, la care urmează să participe inclusiv secretarul de stat american Anthony Blinken.

În același timp, Ucraina urmează să cumpere din Polonia 100 de vehicule blindate Rosomak de fabricație poloneză.

„Miercuri, 5 aprilie, așteptăm vizita oficială a președintelui Ucrainei în Polonia. Miercuri după-amiază, președintele se va întâlni cu polonezii și ucrainenii care locuiesc în țara noastră, la Castelul Regal”, se arată într-un mesaj pe Twitter al președinției poloneze.

W środę, 5 kwietnia, spodziewamy się oficjalnej wizyty Prezydenta Ukrainy @ZelenskyyUa w Polsce. Prezydent 🇺🇦 w środę po południu na Zamku Królewskim spotka się z Polakami i Ukraińcami przebywającymi u nas — Szef @BPM_KPRP @marcin_przydacz w @RMF24pl. pic.twitter.com/mXnLIIk8kf

— Kancelaria Prezydenta (@prezydentpl) April 3, 2023

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *