Noutăți

Zelenski, la un an de la eliberarea regiunii Kiev: „Poporul ucrainean a oprit cea mai mare forță antiumană a timpului nostru”

„Popor ucrainean! Ați oprit cea mai mare forță antiumană a timpului nostru. Ați oprit forța care disprețuiește și vrea să distrugă tot ceea ce dă sens oamenilor”, a scris el, într-o postare pe Instagram, potrivit  BBC.

„Și vom elibera toate pământurile noastre. Vom readuce steagul ucrainean în toate orașele și localitățile noastre. Vom face totul pentru ca Ucraina să se întoarcă”, a promis Zelensky.

Armata rusă s-a retras din regiunea Kievului în urmă cu un an, devenind astfel primul teritoriu eliberat de la începutul invaziei rusești în Ucraina, relatează jurnaliștii G4Media.

După aceea, simbolul atrocităților armatei ruse în Ucraina a devenit Bucea, un orășel de lângă Kiev, care a petrecut 33 de zile sub ocupație rusă. După plecarea militarilor ruși, forțele ucrainene și jurnaliștii occidentali au reușit să pătrundă în oraș – fotografiile și videoclipurile pe care le-au făcut pe străzile orașului, pe care zăceau cadavrele civililor, unele cu semne de tortură, au făcut înconjurul lumii.

Potrivit autorităților ucrainene, 400 de persoane au murit în Bucea în timpul ocupației, iar împreună cu districtul suburban Buchansky, numărul victimelor depășește 1.400 de persoane.

Moscova neagă în continuare implicarea armatei ruse în uciderea civililor, dar timp de un an nu a furnizat nicio dovadă a poziției sale.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *