Noutăți

Zeci de cutii cu medicamente aruncate pe o stradă din Sfântu Gheorghe. Substanțe periculoase, în mijlocul drumului!

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții unei companii locale de gestionare a deșeurilor au tras un semnal de alarmă subliniind că medicamentele fac parte din categoria deșeurilor periculoase. fiind interzisă aruncarea acestora la gunoi sau în natură.

„Lipsă de medicamente? Nu prea se vede. Cineva a aruncat această cantitate mare de medicamente nu la gunoi, ci pe stradă. Medicamentele sunt deșeuri periculoase. Ele nu trebuie aruncate la coșul de gunoi (în niciun caz pe stradă), ci returnate la farmacia de unde au fost cumpărate. Să avem grijă unii de alții!”, au transmis reprezentanții operatorului de salubritate, citați de presa locală.

În imaginile care însoțesc postarea se pot vedea mai multe cutii de medicamente, unele eliberate doar pe bază de prescripție, cum ar fi Euthyrox, medicamente antigripale și antirăceală, pastile pentru reducerea colesterolului, medicamente utilizate în tratarea anginei pectorale (Trimetazidină), în tratamentul ameţelii (Betaserc), sau Diazepam, Codeină, Codamin și laxative.

Medicamentele expirate sau cele care nu mai sunt utilizate pot fi predate lunar, în ultima zi de joi, la farmacia Medicom din Sfântu Gheorghe (str. Bánki Donát nr. 5). După colectare, acestea sunt predate pentru neutralizare unei firme specializate.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *