Noutăți

Vremea 17 iulie – Cod portocaliu de caniculă, temperaturi de foc – Cât mai ține episodul extrem care lovește România

Astăzi, 17 iulie, ne confruntăm cu un val de căldură care se intensifică și care aduce temperaturi de peste 30 de grade în majoritatea regiunilor. Disconfortul termic este accentuat în toată țara, iar instabilitatea atmosferică se manifestă prin furtuni și grindină în unele zone. Iată cum va fi vremea astăzi și în următoarele zile, în funcție de regiune.

Vremea în Transilvania, Crișana și Banat

În aceste regiuni, vremea va fi foarte caldă, cu maxime cuprinse între 32 și 39 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Începând cu orele după-amiezii, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, cu înnorări, descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil vijelii și averse. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp.

În următoarele zile, vremea se va menține caniculară, cu maxime de până la 40 de grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales după-amiaza și seara, când vor fi posibile furtuni puternice.

Vremea în Moldova și Dobrogea

În aceste regiuni, vremea va fi caniculară, cu maxime cuprinse între 34 și 39 de grade. Disconfortul termic va fi foarte ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși semnificativ pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua pe arii restrânse în sud-est.

În următoarele zile, vremea se va menține caniculară, cu maxime de peste 40 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat.

Vremea în Muntenia și Oltenia

În aceste regiuni, vremea va fi caniculară, cu maxime cuprinse între 36 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi extrem de ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge valori foarte mari. Cerul va fi senin sau puțin noros, iar vântul va sufla slab și moderat.

În următoarele zile, vremea se va menține caniculară, cu maxime de până la 42 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat.

Vremea în București

În capitală, astăzi ne așteaptă o vreme caniculară. Disconfortul termic se va menține extrem de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, pe fondul unui cer senin sau puțin noros. Vântul va sufla slab și moderat.

În următoarele zile, vremea se va menține caniculară, cu maxime de până la 40 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat.

Vremea la munte

La munte, vremea se va menține caldă, cu maxime cuprinse între 22 și 30 de grade. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza se vor semnala înnorări temporar accentuate, iar pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice, vânt puternic, și izolat grindină.

În următoarele zile, vremea se va răcori ușor, cu maxime de până la 28 de grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales după-amiaza și seara, când vor fi posibile furtuni puternice.

Vremea la mare

La mare, vremea va fi caldă, dar nu caniculară, cu maxime cuprinse între 27 și 31 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, dar nu extrem. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare după-amiaza. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 26 de grade.

În următoarele zile, vremea se va menține caldă, cu maxime de până la 32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *