Noutăți

Vreme capricioasă în noaptea de Înviere și în zilele Pascale! Date de ultimă oră de la meteorologi

Într-o intervenție la Realitatea Plus, meteorologul ANM, Mihai Timu, a transmis cele mai noi date cu privire la evoluția vremii în aceste zile de sărbătoare:

 „Într-adevăr, o vreme capricioasă în zilele următoare, însă trebuie să fac remarca din start că noaptea de Înviere va fi una chiar liniștită, fără precipitații. Vor fi unele înnorãri, în accentuare, în jumătatea de sud, dar nu va ploua. De abia spre dimineață vor începe mâine dimineață pe alocuri niște ploi slabe, deci oricum, noaptea de Înviere va fi una destul de ok, spunem noi, din punct de vedere meteo, liniștită. Nici vântul nu va crea probleme, iar la miezul nopții estimăm că valorile termice să fie încă peste 10 grade Celsius, în mare parte din țară. Poate un pic mai răcoare în estul Transilvaniei, acolo să avem undeva pe la 5, 6 grade Celsius.

 Însă vremea capricioasă va fi de mâine încolo. În zilele următoare, în zilele pascale, pentru că vorbim de circulație destul de intensă dinspre Marea Neagră, cu aport de umezeală. Asta înseamnă că mâine vor fi înnorări și perioade cu averse, posibil și descărcări electrice din sudul estul, centrul parțial în centrul țării, dar și prin sud-vest ceva mai ferite mâine să fie regiunile din vest Nord vest, acolo vom rezista practici cele mai ridicate maxime mâine, pe la 20 21 de grade, urmând ca în restul țării ele să oscileze cam în jurul normelor între 13 și în cel mult 19 grade. Luni și marți, a 2-a și a 3-a zi de Paște, vom avea o vreme în continuare instabilă cu perioade cu averse posibil și descărcări electrice în majoritatea zonelor,” a spus meteorologul ANM.

La ce se pot aștepta locuitorii Capitalei

„În Capitală astăzi încă o vreme destul de bună undeva pe la 19-20 de grade. Mâine se va înnora. De fapt, în această noapte se înnorează, dar spre dimineață încă nu plouă. Vor fi perioade cu ploi în Capitală, mâine în a 2-a parte a zilei, mâine noapte, dar și în celelalte zile, cam până spre mijlocul săptămânii, motiv pentru care temperaturile vor rămâne undeva în jurul normelor. În capitală, oscilații mici de la o zi la alta undeva pe la 15-17 de grade, însă minimele rămân destul de ridicate, undeva pe la 7-9 grade, deci va trebui să ne luăm umbrela în toate zilele următoare,” a mai spus Mihai Timu.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *