Noutăți

Vladimir Putin a lăsat Danone fără iaurt și Carlsberg fără bere în Rusia

Decretul a precizat că participațiile deținute de străini la Danone Rusia și la Baltika Breweries au fost plasate sub „administrarea temporară” a agenției guvernamentale de proprietate Rosimușcestvo.

Măsura vine după ce filialele rusești ale Uniper din Germania și Fortum din Finlanda au fost trecute sub controlul statului în aprilie.

 

Kremlinul a avertizat atunci că ar putea confisca și mai multe active occidentale ca „o măsură temporară”, ca represalii la acțiunile străine împotriva companiilor rusești din străinătate.

 

Danone a declarat în octombrie anul trecut că este în căutarea unui cumpărător pentru afacerea sa cu produse alimentare lactate din Rusia, într-o tranzacție care ar putea duce la o depreciere de până la 1 miliard de euro.

Decretul publicat duminică a mai spus că participația producătorului danez de bere Carlsberg în Baltika Breweries, cu sediul în Rusia, a fost plasată sub administrarea statului.

Carlsberg a declarat în luna iunie că a semnat un acord de vânzare a activității sale din Rusia, sub rezerva aprobărilor de reglementare.

Danone și Carlsberg nu au fost disponibile imediat pentru comentarii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *