Noutăți

Vila afaceristului acuzat de țepe uriale, umplută cu afișe – Milionarul retrocedărilor, conac lângă ambasada Rusiei

Vila de lux a afaceristului cunoscut sub numele de Stelu a fost vandalizată. La adresa lui au fost aduse mai multe acuzații printre care, faptul că ar fi păgubit-o atât pe Elena Udrea, cât și pe Dorin Cocoș.

Casa lui Gheorghe Stelian se află pe cea mai bogată stradă din România și în apropierea mai multor ambasade. În ciuda acestor aspecte, cineva a lipit mai multe afișe pe gardul locuinței dar și pe copaci din zonă, hârtii care au fost îndepartate de oamenii afaceristului care nu voiau sa îi fie pătată imaginea și asta pentru că în afișe se zicea că are o datorie de 80 milioane de euro.

Numele lui Gheorghe Stelian apare în dosarul ANRP. El a fost cercetat de DNA pentru un prejudiciu uriaș de zeci de milioane de euro în legătură cu modul în care a obținut despăgubiri de la stat.

Dacă în prima fază DNA a pus sechestru pe o bună parte din averea lui Gheorghe Stelian așa încât la final să se poată recupera prejudiciul, dosarul a ajuns în instanță și Stelu a fost condamnat în a doua etapă a cercetarii. Niște magistrati au considerat că se poate ridicat sechestrul impus fără explicații.

Unul dintre avocații lui Gheorghe Stelian, Rareș Dan, a recunoscut într-un interviu că îl cunoștea și pe generalul Florian Coldea. În ultima perioadă, avocatul a fost acuzat că ar fi fost un protejat al Binomului SRI-DNA. Avocatul, care este fiul fostului general SRI Dan Gheorghe, este acuzat și că a luat un împrumut de 560.000 de lei de la un afacerist inculpat în mai multe dosare DNA, chiar în timp ce acesta din urmă încasa sume de ordinul milioanelor de euro de la ANRP.

”Da, ne cunoaştem, dar ne vedem extrem de rar. (…) bunica mea pe linie maternă este din comuna Târnova (jud. Arad – n.r.), de unde este şi domnul Coldea. Mergeam în vacanţe acolo, la bunica mea. (…) Da, ne întâlneam. Cu domnul Coldea jucam fotbal pe maidan în vacanţe. Dar asta se întâmpla în urmă cu 30 şi ceva de ani.”

Potrivit unor surse, există și o cercetare pentru a se stabili exact care au fost considerentele pentru care s-a luat decizia de ridicare a sechestrului. 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *