Noutăți

Viktor Orban îl încurajează pe Donald Trump: ”Continuaţi lupta, domnule preşedinte! Vă susţinem”

Orban a scris pe contul său de Twitter: „Continuați lupta, domnule președinte! Vă susținem”.

Într-un mesaj anterior, premierul Ungariei a declarat că o eventuală victorie a lui Trump în alegerile prezidențiale din anul viitor ar putea facilita pacea dintre Rusia și Ucraina. Orban a afirmat: „Președintele (în funcție, Joe Biden) a mers prea departe atunci când a spus lucruri despre președintele Vladimir Putin care fac negocierea păcii imposibilă. Speranța pentru pace se numește Donald Trump.”

La alegerile prezidențiale americane din 2020, Viktor Orban a susținut public candidatul republican Donald Trump, care a pierdut însă alegerile în fața democratului Joe Biden.

În 2016, Viktor Orban a fost singurul lider de guvern din Uniunea Europeană care și-a exprimat deschis susținerea pentru Donald Trump în confruntarea acestuia cu Hillary Clinton. Pe parcursul mandatului lui Trump, „relațiile ungaro-americane și-au recăpătat strălucirea de altădată”, a declarat Orban cu doar câteva zile înaintea alegerilor din SUA în 2020. Însă, după ce Joe Biden a devenit președinte, aceste relații s-au răcit, iar noul lider american nu l-a invitat pe premierul Ungariei la Summitul pentru Democrație, organizat la inițiativa Washingtonului în decembrie 2021 și în martie 2023.

Marți, Donald Trump urmează să fie prezentat unei instanțe din New York, unde va fi inculpat, fotografiat și amprentat, într-un dosar instrumentat de procurorul democrat afro-american Alvin Bragg.

Fostul președinte republican consideră inculparea un act de persecuție politică împotriva sa și o încercare de a-i diminua șansele la alegerile prezidențiale de anul viitor, când dorește să candideze din nou.

Conform acuzării, înaintea alegerilor prezidențiale din 2016, Trump ar fi oferit fostei starlete porno Stormy Daniels suma de 130.000 de dolari pentru a păstra tăcerea asupra unei relații pe care aceștia ar fi avut-o în anul 2006. Potrivit procurorului, acesta ar fi astfel vinovat de fals în declarații sau de încălcarea legislației privind finanțarea campaniei electorale.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *