Noutăți

Videoclipuri cu decapitarea unor soldați ucraineni au pus pe jar opinia publică! Ucraina cere excluderea Rusiei din ONU

Comportamentul militarilor ruși este foarte similar cu cel al teroriștilor ISIS, care au fost cunoscuți pentru modul în care au ucis ostaticii luați.

Videoclipurile par a fi ale unor evenimente separate – unul dintre ele ar putea fi filmat foarte recent, în timp ce celălalt, după cantitatea de frunziş care se vede pe teren, pare să fi fost filmat în timpul verii. 

Bănuiele se îndreaptă către mercenarii lui Evgheni Prigojin. Aceştia, la rândul lor, dau vina pe ucraineni, care, spun ei, au înscenat totul, relatează CNN. 

În înregistrarea video, atacatorii sunt auziți vorbind rusă fără accent străin, ceea ce demonstrează clar că sunt de naţionalitate rusă. După cum se poate observa şi în înregistrarea video, soldaţii ruşi coordonează mutilarea corpului militarului ucrainean.

După publicarea materialului video pe reţele de socializare, reacția autorităților ucrainene a fost furibundă:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat ”monştrii” ruşi: „Cât de uşor ucid aceşti monştri. Acest video cu execuţia unui prizonier de război ucrainean trebuie să fie văzut de lume. Este un video cu Rusia aşa cum este ea”, a spus Zelenski într-un mesaj video postat pe Instagram.

„Acesta nu este un accident.  Aceasta s-a mai întâmplat. A fost ca la Bucea. De mii de ori”, a continuat Zelenski cu referire la suburbia Kievului devenită simbolul atrocităţilor atribuite armatei ruse. „Pedepse cu închisoarea pentru ucigaşi, tribunal pentru statul răului”, a cerut preşedintele ucrainean.

 

A horrific video of Russian troops decapitating a Ukrainian prisoner of war is circulating online. It’s absurd that Russia, which is worse than ISIS, is presiding over the UNSC. Russian terrorists must be kicked out of Ukraine and the UN and be held accountable for their crimes.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) April 12, 2023

Ministrul Afacerilor Externe ucrianean, Dmitro Kuleba, a denunţat la rândul său o înregistrare video „oribilă cu militari ruşi decapitând un prizonier de război ucrainean”, apreciind totodată că Rusia este „mai rea decât Statul Islamic”, organizaţie jihadistă ce filma executările ostaticilor săi, în special prin decapitare.

„Teroriştii ruşi trebuie să fie alungaţi din Ucraina şi de la ONU şi traşi la răspundere pentru crimele lor”, a declarat Kuleba pe Twitter.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a declarat că a lansat o anchetă oficială în acest caz.

„Îi vom găsi pe acești monștri. Dacă va fi necesar, îi vom prinde oriunde s-ar afla: de sub pământ sau din altă lume. Dar cu siguranță vor fi pedepsiți pentru ceea ce au făcut”, a declarat șeful SBU, Vasil Maliuk.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *