Noutăți

VIDEO – O tornadă a făcut ravagii pe lacul Mihăilești din Giurgiu – Dezastru și în țară – Fenomene meteo extreme

O tornadă a avut loc în județul Giurgiu, în jurul orei 15 și 40 de minute pe lacul Mihăilești din județul Giurgiu. Județul se află sub avertizare cod portocaliu de vreme rea.

 

35 de județe și Capitala se află sub avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă. Meteorologii au anunțat ploi, grindină și vijelii în aproape toată țara! Vremea rea a făcut deja dezastru. În mai multe zone ale țării, gospodăriile au fost măturate de viituri. În Hunedoara, din cauza ploilor torențiale un râu a ieșit din matcă și a inundat mai multe străzi. Iar în stațiunile de la munte o ploaie cu grindină a surprins turiștii aflați la Poiana Brașov. 

 Străzile din mai multe localități au fost inundate în câteva minute și în Arad, iar oamenii s-au trezit cu apa la picioare după ploaia torențială. Casele le-au fost distruse de potop și abia dacă au avut ce alege din ruine. Apele pur și simplu s-au revărsat, iar deplasarea a fost pur și simplu imposibilă.

30 de localități din 14 județe au fost inundate în urma ploilor și furtunilor puternice. Unii oameni au trebuit să fie scoși pe geamurile casei, din cauză apelor.

La Hunedoara, o viitură puternică a blocat o șosea și mașinile nu au mai putut circula. Șuvoaiele de apă au pătruns și în gospodăriile oamenilor iar hectare întregi de culturi au fost distruse complet.

Și orașele de pe Valea Prahovei au fost lovite de vremea rea. Preț de câteva minute a plouat torențial cu grindină. Același scenariu s-a repetat și în Poiana Brașov. Meteorologii anunță în continuare vreme instabilă în centrul, sudul și estul țării. 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *