Noutăți

Vești proaste pentru șoferii vitezomani: Proiectul pentru pedepsirea excesului de viteză în trafic a trecut de Comisa de Transport

Proiectul legislativ prevede modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/ 2002, privind circulația pe drumurile publice, suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 180 de zile pentru depășirea vitezei cu mai mult de 100 km/h și aplicarea amenzii prevăzute în clasa a IV-a de sancțiuni.

„Responsabilitatea este un element esențial de siguranță atunci când ne urcăm la volan, nu numai pentru noi, dar și pentru ceilalți participanți în trafic. Conform informațiilor oficiale prezentate de Inspectoratul General al Poliției Române, în anii 2021 și 2022, peste 20% din totalul accidentelor rutiere au avut loc din cauza nerespectării regimului legal de viteză.”, transmite Marian Crușoveanu, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Am inițiat acest proiect legislativ, alături de colegii parlamentari, ca o formă de prevenție și responsabilizare a conducătorilor auto în vederea respectării, în totalitate, a regimului de viteză.”

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *