Noutăți

Un tânăr a vrut să vândă o femeie din Belgia pe 1.000 de euro – Ce au descoperit polițiștii după ce l-au prins în flagrant 

 

Un bărbat de 22 de ani a fost prins în flagrant delict de poliţiştii din Satu Mare în timp ce încerca să vândă o femeie de 32 de ani cu 1.000 de euro.

Acesta ar fi adus-o pe femeie din Belgia de la începutul anului cu promisiunea că va lucra ca menajeră. Însă, în loc de menaj, femeia a fost obligată să se prostitueze. Nemulţumit însă de banii pe care îi obținea din traficarea femeii, bărbatul a decis să o vândă pentru 1.000 de euro, aceasta fiind păcălită, din nou, că va fi dusă înapoi în Belgia. 

Polițiștii l-au prins în flagrant în timp ce încerca să finalizeze „tranzacția” de 1.000 de euro.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare au prins miercuri, 5 aprilie, în flagrant delict, în judeţul Satu Mare, un bărbat de 22 de ani în timp ce intenţiona să vândă o femeie de 32 de ani cu 1.000 de euro, potrivit DIICOT.

Procurorii l-au reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus arestarea preventivă a bănuitului pentru 30 de zile.

„La data de 05.04.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

În cauză s-a reținut că, la data de 05.04.2023, inculpatul a fost prins în flagrant, în timp ce intenționa să vândă o persoană vătămată majoră pentru suma de 5.000 de lei.

Cercetările au relevat faptul că inculpatul a recrutat în cursul lunii ianuarie 2023,  pe teritoriul Belgiei,  persoana vătămată, pe care a transferat-o în România, sub pretextul că va desfășura activități de menaj.

Inculpatul a adăpostit persoana vătămată într-o localitate din  județul Satu Mare și a exploatat-o sexual prin obligarea acesteia să presteze servicii sexuale pentru diferite persoane.

Întrucât a considerat că nu poate obține venituri suficiente, a decis să o transfere contra sumei de 1000 de euro, persoana vătămată fiind  indusă în eroare că urmează să fie dusă înapoi în Belgia.

La data de 06.04.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Persoana vătămată a fost plasată într-un centru de ocrotire.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității  Organizate Satu Mare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română”, a transmis DIICOT.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *