Noutăți

Un român și-a înscenat răpirea pentru a obține bani de la mama sa. Suma cerută ca răscumpărare

Judecătoria Sectorului 5 l-a condamnat pe bărbatul care și-a înscenat răpirea la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Complicele său a fost condamnat cu executare deoarece era recidivist. Sentința nu este definitivă.

Cel care și-a înscenat răpirea a vrut s-o determine pe mama sa să-i dea 1.500 de euro, bani pe care femeia îi avea puși deoparte pentru o operație a soțului, scrie ziare.com.

Planul „răpirii” a fost pus în practică în ianuarie 2023 într-un apartament din Voluntari unde cei doi consumau alcool în momentul în care unul dintre ei i-a propus prietenului său de pahar „să o sune pe mama celui dintâi, să pretindă că este un fel de cămătar şi să îi ceară bani, pe motiv că inculpatul (n.r. „răpitul”) i-ar datora suma de 1.500 euro”.

În consecință, fiul femeii s-a legat de picioare și a realizat mai multe înregistrări menite să o determine pe aceasta să plătească răscumpărarea dacă își dorea să-și mai vadă fiul în viață. 

„Mamă, scapă-mă din asta, te rog eu”, spunea fiul pe înregistrări.

Poliția a fost alertată și a reușit să localizeze apartamentul din Voluntari după ce bărtbatul de 35 de ani a sunat la 112 ca să anunțe că a fost răpit. Ajunși la fața locului, polițiștii și-au dat seama că cele sesizate nu se confirmă și l-au dus pe „răpit” la Poliție, unde a fost lămurită întreaga poveste.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *