Noutăți

Un microbuz cu români a rămas fără șofer în mijlocul drumului. Motivul pentru care bărbatul a fost săltat de carabinieri

Polițiștii din Gorizia (Friuli–Venezia Giulia) au oprit un autovehicul condus de un bărbat de 31 de ani. În momentul opririi, în microbuz se aflau nouă pasageri de naționalitate română. Aceștia au fost surprinși să vadă că șoferul a fost încătușat de forțele de ordine, fiind căutat de autorități prin intermediul unui mandat internațional de arestare.

Bărbatul de origine română, stabilit în provincia italiană Pavia, și încă nouă cetățeni români, se deplasau pe autostrada A34, în direcția graniței italo-slovene. După ce polițiștii au verificat datele, au descoperit imediat că șoferul era un infractor căutat la nivel internațional.

„Bărbatul călătorea la bordul unui microbuz înmatriculat în România, împreună cu nouă conaționali, pe tronsonul de autostradă A34, spre granița italo-slovenă. Oprit de personalul Secției de Poliție Rutieră Gorizia, în apropierea ieșirii de pe autostradă spre Villesse, în cadrul procedurilor de identificare a reieșit că este destinatarul unui mandat internațional de arestare emis de autoritățile române”, potrivit unui comunicat de presă publicat joi, 13 aprilie 2023, pe site-ul oficial al Poliției de Stat din Italia, citat de Știri Diaspora.

Românul în cauză a fost condamnat definitiv în România la o pedeapsă de doi ani și două luni de închisoare, fiind acuzat de infracțiuni comise în trafic. Acesta a condus un autovehicul fără permis și sub influența alcoolului. Se pare că tânărul nu a învățat din greșelile sale anterioare, fiind căutat acum de autorități prin intermediul unui mandat internațional de arestare. Pe lângă acest fapt, șoferul a primit și o sancțiune administrativă de la polițiștii din Gorizia, deoarece transporta mai mulți pasageri cu microbuzul decât era prevăzut în certificatul de înmatriculare al vehiculului.

„Tânărul de 31 de ani a fost arestat și dus la închisoarea din Gorizia, unde va rămâne la dispoziția autorităților judiciare”, au mai transmis polițiștii italieni.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *