Noutăți

Un fost ministru vorbește despre cât de „cool” ar trebui să fie manualele de religie și despre „Iisus pe trotinetă”

Prezent în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV, fostul ministru de Externe a subliniat că, ”dacă nu ai cultură biblică, evident nu înţelegi 80% din ce se află pe pereţii unui muzeu de artă europeană”.

„Ora de religie în şcoală. E un subiect pentru care aş fi favorabil, dacă ar fi făcut într-o manieră mai puţin Ion Creangă, aşa. Totuşi, copiii din generaţiile actuale sunt bombardaţi informaţional la vârsta când n-au încă discernământ, n-au criterii de selecţie şi ierarhizarea informaţiilor pe care le primesc, nici de evaluare critică a lor, nici de respingere a falsului, dar prin familie, prin prieteni, prin şcoală încep oricum să-şi formeze discernământul. Prin urmare sunt critici.”

Fpostul ministrul de Externe a spus că manualele religioase ar trebui actualizate, pentru a le face mai atractive pentru noua generație:

„Copiii noştri se maturizează mai repede, prin urmare şi manualele de religie ar trebui să fie nu cool în sensul unei ”hipsterizări” a lor, adică să-l vezi pe Iisus pe trotinetă electrică. Nu falsificăm istoria, contextul de arheologie biblică, tot ce ţine de tradiţie în datele ei fundamentale, dar poţi să prezinţi lucrurile în dialogul teologie-ştiinţă (pe care Vaticanul îl organizează în cadrul unei ditamai Academii de decenii întregi), în paralel cu istoria ideilor, în oglindă către alte religii. Poţi să concepi aceste manuale şi să le faci extrem de atractive”, a spus Teodor Baconschi în emisiunea Insider politic. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *