Noutăți

Un călugăr a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru șantaj. Păgubitul este starețul Mănăstirii Râșca din Suceava

Deși călugărul a negat faptele, el a fost condamnat și acum  trebuie să ispășească 5 ani de închisoare. Conform monitorulsv.ro, principala victimă din acest caz a fost Mihail, starețul Mănăstirii Râșca.

Călugărul a fost împuternicit să reprezinte mănăstirea în fața autorităților competente pentru a obține aprobarea și documentația necesare construirii unui așezământ pentru bătrâni. Însă, conform acuzațiilor, el a utilizat cecuri în alb pentru a retrage bani din conturile mănăstirii în interes personal.

Procurorii susțin că bărbatul a retras 30.000 de lei din bancă sub pretextul că banii vor fi folosiți pentru lucrări de restaurare, dar apoi i-a însușit. Pentru a avea acces la conturile mănăstirii, călugărul a folosit o procură falsă, care îi permitea să gestioneze conturile în locul starețului. În consecință, el a fost acuzat de starețul mănăstirii că a strâns bani în numele mănăstirii, dar i-a folosit în interes personal.

Raiffeisen Bank a fost implicată în dosarul în care călugărul a ridicat ilegal bani din conturile mănăstirii și a devenit parte civilă în proces. Conform deciziei Judecătoriei Suceava, banca are dreptul să primească daune materiale în valoare de 30.000 de lei de la inculpat. În schimb, starețul Mihail nu a dorit să se constituie parte civilă în acest caz.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *