Noutăți

Un bărbat și câinele său au supraviețuit 3 luni în mijlocul oceanului

Bărbatul, însoțit de câinele său, a plecat din Mexic la începutul lunii aprilie și intenționa să ajungă în Polinezia Franceză. Catamaranul său a fost lovit de furtună la câteva săptămâni după ce a început călătoria, iar aparatura electronică a fost deteriorată, motiv pentru care bărbatul nu a putut să ceară ajutor.

Tim Shaddock, în vârstă de 51 de ani, și câinele său Bella au, au rămas blocați în mijlocul Oceanului Pacific timp de trei luni și au supraviețuit doar cu apă de ploaie și pește crud.

Cei doi aventurieri au fost salvați de un pescador, iar medicul de la bordul navei a spus că bărbatul și era „stabil” cu „semne vitale normale”. Bella era, de asemenea, în siguranță și în stare bună de sănătate

Shaddock a început o călătorie de 6.000 km din La Paz, în Mexic, dar s-a pierdut pe vreme rea, după probleme cu electronicele navei sale.

„Am trecut printr-o încercare foarte dificilă pe mare”, a declarat el pentru 9News.

„Am nevoie doar de odihnă și mâncare bună pentru că sunt de multă vreme singură pe mare. În rest, sunt foarte sănătos.”

Citește și: Câinii de buzunar. 7 rase de talie mică ce te vor cuceri cu aspectul lor – Sunt potriviți pentru familiile cu copii și extrem de afectivi – FOTO

Shaddock a spus că uneltele de pescuit l-au ajutat să supraviețuiască. A evitat arsurile solare adăpostindu-se sub baldachinul bărcii sale.

Profesorul Mike Tipton, expert în supraviețuirea oceanelor, a declarat pent că povestea sa nu a fost diferită de cea îndurată de personajul lui Tom Hanks din filmul Cast Away din 2000. El a spus că prezența însoțitorului canin pe barcă ar fi putut „face diferența”.

„Trăiești de pe o zi pe alta și trebuie să ai o atitudine mentală foarte pozitivă pentru a trece peste acest tip de calvar și a nu renunța”, a spus el.„Aceste călătorii de orice lungime tind să aibă loc în Pacific”, a mai adăugat expertul.

„Dacă te uiți înapoi prin istorie, ele tind să apară în medii calde, deoarece dacă a fost un mediu rece, nu supraviețuiești suficient de mult.”Cu toate acestea, el a descris salvarea lui Shaddock ca fiind o situație de „ac într-un car de fân”. „Oamenii trebuie să aprecieze cât de mică este barca și cât de vast este Pacificul. Șansele ca cineva să fie găsit sunt destul de mici”, a spus el.

Imaginile incredibile de la salvarea celor doi au emoționat întreaga planetă.

Citește și: Ce se întâmplă dacă dormi în fiecare noapte cu câinele în cameră sau chiar în pat – Efectele mai puțin cunoscute și total surprinzătoare

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *