Noutăți

Un adolescent român a creat un generator cât o doză de suc care poate produce timp de un secol curent electric pentru un întreg cartier

„Bateria nucleară KN-9 reprezinta o sursa de energie pentru o perioada intelingata de timp si functioneaza dupa principiul iradierii unui material electric.,”, explică adolescentul.

Este invenția lui Vladimir Vîrzob, adolescentul care vrea să descopere tainele științei și studiul energeticii nucleare. Impresionantă nu este numai creația lui, ci și dimensiunile extrem de mici ale bateriei, în comparație cu volumul surselor de energie din zilele noastre.

„Invenția mea se referă la o baterie radio-izotopică ce are ca principiu de bază un principiu ce dateaza de la mijlocul secolului al XX-lea, respectiv convertirea radiațiilor nucleare în energie electrică, dar aduce o abordare inovativă acestui proces de convertire, o abordare ce nu a fost încă studiată de comunitatea stiintifică”, mai spune tânărul.

Vladimir este, acum, la un nou premiu, la un salon de inventică, după medalia de aur obtinuta in 2020. Atunci a realizat un moderator nuclear folosit in decontaminarea suprafetelor radioactive. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *