Noutăți

Trupele Kievului au spart apărarea rușilor și se află la periferia unei localități cheie

În acelaşi timp, artileria grea şi aviaţia rusă încearcă să încetinească contraofensiva ucrainenilor de-a lungul întregului front de sud, unde se spune că ar fi sosit întăriri numărând efective de câteva mii de soldaţi.

 

Statul Major General ucrainean a raportat duminică noi progrese spre Melitopol, principalul oraş din regiunea Zaporojie deţinut de ruşi.

Potrivit raportului, se pare că unităţile de asalt au reuşit să împingă inamicul mai la sud şi şi-au întărit poziţiile în zona Verbove, localitate care se află în drum spre Tokmak.

Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW) a confirmat că, în ultimele 96 de ore, Kievul a reuşit să se apropie de periferia oraşului Verbove cu vehiculele sale blindate.

Pe ansamblu, ISW subliniază că apărarea pe care armata ucraineană a reuşit s-o străpungă săptămâna aceasta nu este ultima linie de apărare rusă în vestul Zaporojie, reprezintând doar o parte din fortificaţiile ridicate de ruşi şi care includ câmpuri de mine, tranşee antitanc şi ‘dinţi de dragon’.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *