Noutăți

Tragedie cu cel puțin 35 de morți în India! Podeaua unui templu budist s-a prăbușit, iar oamenii au căzut în puţul uriaş de dedesubt – FOTO&VIDEO

Zeci de credincioşi au căzut într-un „baoli” – o construcţie specifică templelor indiene, care arată ca o un puţ uriaş cu scări până la nivelul apei, folosită pentru ritualuri religioase, după ce podeaua templului care o acoperea a cedat sub greutatea lor, relatează News.ro care citează mai multe agenții de presă internaționale.

#BREAKING Big accident happened on Ram Navami in Indore. More than 25 people fell into the stepwell after the roof of the stepwell caved in at Shri Beleshwar Mahadev Jhulelal Temple. Efforts are being made to save the people. pic.twitter.com/BpGNsxIsWk

— Arjun (@arjundsage1) March 30, 2023

Din informațiile existente, incidentul a avut loc la templul Shri Beleshwar Mahadev Jhulelal din oraşul Indore, în statul Madhya Pradesh. Potrivit autorităților locale, pdeaua templului s-a prăbuşit „din cauza încărcăturii grele”. 

Apa a fost pompată din puţul cu trepte pentru ca operațiunile de salvare să decurgă mai ușor. 

„În ciuda tuturor eforturilor, nu am putut salva multe vieţi”, a declarat un reprezentant al autorităţilor. „Este foarte mult noroi. După ce vom face decolmatarea, vom face încă o acţiune de căutare”, a declarat oficialul local.

Armata, precum şi echipele de intervenţie în caz de dezastre federale şi de stat sunt implicate în operaţiunile de salvare.

Imaginile prezentate la televiziune au arătat salvatorii montând frânghii şi scări pentru a ajunge la cei prinşi în puţ. Imaginile arată o gaură uriaşă, deschisă în sol, sub templu, cu oameni care urcă pe o scară la suprafaţă şi autorităţi care atârnă frânghii în jos. O structură cu bare metalice poate fi văzută atârnând de margini, părând să fi cedat. Afară, mulţimi neliniştite se adunaseră în faţa templului, în timp ce autorităţile scoteau răniţii pe targă. 

Templele din întreaga Indie s-au umplut joi de credincioşi pentru festivalul Ram Navami, sărbătoarea care celebrează ziua de naştere a zeităţii hinduse Rama.

Premierul Narendra Modi şi-a exprimat joi condoleanţe faţă de victime şi familiile acestora, scriind pe Twitter că este „extrem de îndurerat” de incident. 

Răniţii şi familiile celor decedaţi vor primi despăgubiri din partea guvernului.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *