Noutăți

Spania se topește. Prima caniculă din acest sezon a adus temperaturi de peste 44 de grade

Valul de căldură, care a început duminică, a ridicat mercurul în termometre la peste 38 de grade la Madrid și la 44,4 grade la El Granado, în Andaluzia (sud-vest), potrivit Aemet.

Duminică, mercurul ajunsese deja la 43,8 grade în această localitate situată în apropiere de granița cu Portugalia, potrivit agenției meteorologice, care se așteaptă ca temperaturile să revină la niveluri mai suportabile până la mijlocul săptămânii.

La Sevilla (sud-vest), unde termometrul a ajuns luni la 42,9 grade, temperaturile galopante au obligat numeroși muncitori să își modifice programul de lucru pentru a evita insolația.

„În mod normal, lucrăm de la ora 8.00 la 15.30, dar am schimbat acest lucru la 7.00 la 14.30”, a declarat Miguel Angel, un muncitor în construcții, pentru AFPTV.

„Acum trei ani, am făcut de patru ori insolație” în timp ce lucram, „insolații care m-au făcut să îmi pierd cunoștința. Astăzi, sunt foarte atent”, a explicat el.

Temperaturile galopante au determinat autoritățile să activeze planurile anti-căldură, care determină diferitele niveluri de risc pentru populație și le permit să adapteze orele de școală și de lucru în aer liber.

În 2022, mai mulți muncitori au murit la locul de muncă în Spania din cauza temperaturilor extreme. Aceste decese au determinat autoritățile să intensifice măsurile de protecție. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *