Noutăți

Situație explozivă la granița Rusiei. Azerbaidjanul ar fi atacat Armenia, sunt raportați morți și răniți – VIDEO

„Pe 11 aprilie, în jurul orei 16, unitățile Forțelor Armate azere au deschis focul în direcția militarilor Forțelor Armate Armene care efectuau lucrări de inginerie în direcția comunității Tegh. Partea armeană a recurs la acțiuni de răzbunare. Potrivit informațiilor preliminare, partea armeană are pierderi și răniți. Ministerul Apărării va raporta o declarație suplimentară”, se arată în declarația făcută de ministerul armean al Apărării.

 

BREAKING: Azerbaijan is attacking the village of Tegh, in Syunik. The shoutout near the village lasted about 20 minutes, there are dead and wounded being reported.The Armenian Defense Ministry confirmed the information. pic.twitter.com/naYIZ0TdFi

— 301🇦🇲 (@301arm) April 11, 2023

 

Armenia şi Azerbaidjan, două foste republici sovietice din Caucaz, s-au confruntat în două războaie în ultimele trei decenii pentru controlul în enclava Nagorno-Karabah.

 

Cel mai recent conflict, în toamna lui 2020, a făcut 6.500 de morţi şi s-a încheiat printr-o încetare a focului mediată de Rusia, care a desfăşurat un contingent de menţinere a păcii, relatează Agerpres.

 

Armenia avertizează de câteva săptămâni în legătură cu o ‘criză umanitară’ în Karabah din cauza unei blocade azere care a provocat penurii de medicamente şi pene de electricitate.

 

Erevanul acuză forţele de pace ruse că nu acţionează pentru a pune capăt acestei blocade.

  

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *