Noutăți

Serghei Lavrov, profund jignit că nu a fost lăsat cu „aparatul de propagandă rus” în New York – Reacție halucinantă

Moscova „nu va ierta” Statele Unite pentru faptul că au refuzat să elibereze vize jurnaliştilor ruşi care îl însoţesc pe şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, luni şi marţi la ONU, a declarat duminică ministrul rus înainte de plecarea sa la New York”Nu vom uita, nu vom ierta”, a avertizat Lavrov în fața presei și a denunțat decizia „lașă” a Washingtonului, potrivit AFP, citată de agerpres.ro.

„Țara care se numește cea mai liberă și cea mai dreaptă s-a comportat laș și stupid. Fiți siguri că nu vom uita sau ierta”, a declarat Lavrov.

⚡️ FM #Lavrov on the non-issuance of US visas to Russian journalists to visit the UN headquarters:💬 The country that calls itself the freest and the most just, has behaved in a cowardly and stupid fashion. Be sure that we will not forget or forgive.👉 https://t.co/BmExrxVd2W pic.twitter.com/0owJFbtxEt

— MFA Russia 🇷🇺 (@mfa_russia) April 23, 2023

Rusia deţine preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU în aceasta lună, în plină ofensivă militară în Ucraina pentru care fost condamnată la nivel internaţional.”O ţară care se autointitulează cea mai inteligentă, cea mai puternică, cea mai liberă, cea mai corectă ‘s-a dezumflat’ şi chiar a făcut un lucru stupid”, a deplâns Lavrov, ironic asupra faptului că Statele State, refuzând să acorde vize jurnaliştilor ruşi, au arătat, potrivit acestuia, „ce valorează declaraţiile (lor) privind libertatea de expresie”.De la începutul intervenţiei ruse în Ucraina, condiţiile pentru eliberare a acreditărilor pe lângă Ministerul rus al Afacerilor Externe de la Moscova, de care depind vizele, au fost deja mult înăsprite.Acest nou episod de tensiuni între Moscova şi Washington survine la trei săptămâni după arestarea unui jurnalist american în Rusia, Evan Gershkovich, suspectat de „spionaj” de către autorităţile ruse, ceea ce Statele Unite şi persoana în cauză resping categoric. iar marți cererea de eliberare a acestuia a fost respinsă de un tribunal rus. Evan Gershkovich, reporter la cotidianul american Wall Street Journal, a fost arestat la sfârşitul lui martie în timp ce realiza un reportaj la Ekaterinburg, în regiunea Ural.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *