Noutăți

Ședință decisivă la PSD – Se reunește Consiliul Politic Național pentru a decide noii miniștri – Cine sunt numele vehiculate

Consiliul Politic Naţional al PSD se va aduna luni, începând cu ora 10.00, au anunţat oficialii partidului. Reuniunea se va desfășura prin videoconferinţă, la sediul central al partidului din Kiseleff.

Natalia Intotero și Simona Bucura-Oprescu: Doi potențiali miniștri

Potrivit surselor politice citate de news.ro, Natalia Intotero, preşedinta Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, ar putea prelua conducerea Ministerului Familiei. În ceea ce privește Ministerul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, deputată PSD, pare a avea cele mai mari șanse de a-l înlocui pe Marius Budăi. Natalia Intotero, cu o vastă experiență politică, a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă și secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta. Deține în prezent al treilea mandat de parlamentar din partea PSD și este președinta Comisiei pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor. Simona Bucura-Oprescu, care conduce Comisia pentru administraţie publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor, a fost aleasă parlamentar de Argeş pe listele PSD în 2012, 2016 și 2020. Numele său a fost luat în considerare pentru Ministerul Muncii și la precedenta rotativă guvernamentală din iunie.

 Demisii în Guvern

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat recent în urma scandalului legat de neregulile din azilele din judeţul Ilfov. Demisia a fost înmânată la Cancelaria premierului. Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a apreciat gestul lui Budăi ca unul de onoare, subliniind că este o reacție normală într-o democrație consolidată.Gabriela Firea a anunţat pe Facebook că se retrage din Guvernul României, precum și din funcția de președinte al organizației PSD București.

Firea a susținut că demisia sa a fost necesară pentru a permite premierului să se concentreze pe proiectele economice și sociale benefice pentru români. Firea a menționat că demisia sa din Guvern nu a fost unicul obiectiv al detractorilor ei, ci aceștia ar fi dorit și ca ea să nu participe la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, după demisia Gabrielei Firea din funcția de ministru al Familiei, că e convins că aceasta nu are nicio legătură directă cu „azilele groazei” și a apreciat gestul său. Ciolacu a sugerat ca și ceilalți responsabili implicați în acest caz să își asume responsabilitatea și să se retragă din funcții.

Cine este Natalia Intotero

Natalia-Elena Intotero este membră a Partidului Social Democrat și deputată în Parlamentul României. A fost de două ori ministru pentru românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă, între 2018 și 2019. Este originară din Hunedoara și are studii în domeniile limbilor străine, relațiilor internaționale și managementului politic. Este președintele Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților pentru legislatura 2020-2024.

Cine este Simona Bucura-Oprescu

Simona Bucura-Oprescu este membră a Partidului Social Democrat și deputată în Parlamentul României. A fost vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș între 2011 și 2012 și consilier județean între 2004 și 2011. Este președinta Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților pentru legislatura 2020-2024. Are studii în domeniile științelor economice, relațiilor internaționale, managementului politic, securității și afacerilor interne. Este considerată o posibilă candidată la funcția de ministru al muncii în guvernul condus de Marcel Ciolacu.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *