Noutăți

Ședință de urgență la ministerul condus de Petre Daea, după scandalul cerealelor din Ucraina

România a anunțat că va sigila și monitoriza mijloacele de transport cu cereale din Ucraina care tranzitează țara și va face controale în vamă pentru toate produsele agroalimentare venite din țara vecină.

 

Aceste măsuri i-au fost transmise de ministrul agriculturii, Petre Daea, omologului său ucrainean Mykola Solsky, la întâlnirea pe care au avut miercuri.

 

Comisarul european pentru comerț, Valdis Dombrovskis, a discutat miercuri despre importurile de cereale cu miniștrii din Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia, precum și cu omologii ucraineni.

Uniunea Europeană va oferi compensații în valoare de 100 de milioane de euro pentru fermierii din cinci țări limitrofe Ucrainei care au fost afectate de creșterea importurilor de cereale.

 

Petre Daea a declarat că Dombrovskis a cerut Bulgariei, Ungariei, Poloniei și Slovaciei să își retragă interdicțiile individuale de import iar Comisia ar putea aproba o interdicție generală a cerealelor și semințelor oleaginoase ucrainene către cele cinci țări afectate până la 5 iunie.

După mai multe ore de consultări, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Slovacia şi România nu au ajuns la un acord, iar comisarul european a cerut ca problema să fie rezolvată până la finalul săptămânii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *