Noutăți

Secretul marilor bucătari: De ce este bine să mototolești hârtia de copt înainte s-o așezi în tavă

Pentru ca o prăjitură sau un preparat să iasă gustos și să arate ca în reviste, este esențial să ai o rețetă bună, să folosești ingrediente de calitate, dar și o hârtie de copt. Sub nicio formă, aceasta din urmă nu poate să lipsească din peisaj. Asta pentru că desertul tău îndrăgit se poate arde în timpul coacerii sau se poate rupe ulterior. Totuși, marii bucătari obișnuiesc să o mototolească înainte de a o așeza în tavă. Află motivul din rândurile următoare!

Hârtia de copt a devenit indispensabilă în orice bucătărie. De regulă, ea se utilizează la prepararea produselor de patiserie, dar și la pregătirea diferitelor mâncăruri.

Ea este special confecționată pentru a rezista la temperaturi înalte, iar rolul ei este să împiedice lipirea alimentelor. Hârtia de copt a apărut în urmă cu mulți ani, însă nici acum mulţi oameni nu știu să o așeze corect în tavă.

Trucul pe care puține gospodine îl cunosc

Potrivit specialiștilor, hârtia de copt ar trebui să fie mototolită înainte de a fi așezată în tavă. Astfel, produsul tău se va coace uniform, mai ales dacă utilizezi o tavă rotundă.

În general, acest truc este de mare ajutor pentru patiseri, dar și pentru cofetarii care pregătesc diverse tarte sau torturi, însă îl poți încerca și tu la tine acasă. Și unde mai pui că astfel elimini complet riscul ca preparatul tău să se ardă.

SURSA

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *