Noutăți

Scurgere masivă de informații în rândul forțelor de securitate ruse, investigată de FSB! Informații vitale, vândute chiar de poliție pe Dark Web

Agenția rusă controlată de stat TASS a relatat, miercuri, că FSB și Direcția principală a Serviciului de Securitate al Ministerului Afacerilor Interne au efectuat în ultimele săptămâni verificări în masă la Direcția Afacerilor Interne din Moscova și la mai multe birouri de poliție din capitala rusă din cauza „scurgerii de date de la forțele de securitate rusești la cererea cetățenilor ucraineni”, relatează HotNews.ro.

Potrivit unor surse de la Moscova, polițiștii suspectați au scurs date personale despre forțele de securitate rusești către persoane externe, dintre care unele sunt cetățeni ucraineni.

Raidurile raportate de FSB și MVD în departamentele de poliție din Moscova au loc pe fondul unei serii de arestări și demisii ale unor membri proeminenți ai conducerii Rosgvardia, Garda Națională Rusă.

Potrivit RBC, este posibil ca datele de acces și parolele de acces să fi fost, de asemenea, compromise, scrie Meduza.

Este, de asemenea, posibil ca Kremlinul să facă presiuni pentru astfel de arestări și investigații pentru a efectua o revizuire a aparatului de securitate internă în vederea înlăturării oficialilor care au căzut în dizgrația Kremlinului și pentru a consolida în continuare controlul asupra organelor de securitate internă, mai notează ISW.

Scurgerea a fost detectată în această primăvară iar anchetatorii ar fi găsit câteva anunțuri pe dark-web despre vânzarea acestor informații.

Potrivit Baza, mai mulți membri ai poliției din Moscova au fost arestați, iar doi ofițeri de rang înalt au ales să demisioneze.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *