Noutăți

Schimbare majoră la Facebook – Ce vor putea vedea utilizatorii de pe telefoanele mobile

Mark Zuckerberg a anunţat mai multe noutăţi pentru formatul Reels de pe Facebook, începând cu introducerea acestuia în Facebook Watch, pagina care găzduieşte conţinutul video tradiţional din cadrul platformei sociale.

La fel ca în newsfeed, filmările în formatul Reels vor fi afişate în partea de sus a paginii principale din Facebook Watch. Pe viitor, când va face scroll vertical, utilizatorul va vedea atât filmări tradiţionale, cât şi în format vertical.

Şeful Meta spune că utilizatorii vor avea acum un plus de control asupra conţinutului pe care-l văd în formatul Reels, prin introducerea butoanelor „Show more” şi „Show less”.

Utilizatorii vor putea folosi aceste butoane pentru a indica algoritmului ce fel de filmări vor să vadă mai des sau mai rar. De exemplu, folosirea funcţiei „Show more” la o filmare cu mâncare va creşte temporar rankarea acestui tip de filmări, pentru a fi aduse mai frecvent în faţă.

În fine, formatul Reels va afişa o serie de tag-uri care vor indica motivul pentru care algoritmul recomandă o anumită filmare. De exemplu, o filmare poate fi recomandată de algoritm dacă a fost apreciată de un prieten.

Formatul Reels a prins avânt pe Instagram şi contribuie la creşterea platformei, însă, Meta evită să vorbească despre performanţele acestuia pe Facebook, spunând doar că trendul este similar.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *