Noutăți

Scenarii crunte pentru români: vine apocalipsa fianciară – Oficialii neagă GAURA bugetară

Asta în contextul în care miniștrii recunosc că în ultima perioadă cheltuielile au fost tot mai mari, iar veniturile tot mai mici. Chiar și ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a recunoscut că guvernul se confruntă cu acest scenariu că și că se ia în calcul un amplu plan de reducere a cheltuielilor.

S-a ajuns în această situație pentru că taxele și impozitele colectate la bugetul de stat au fost mult sub așteptările autorităților, o rechinoaște chiar și ministrul de Fiananțe. 

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a declarat, la fel ca ministrul Finanțelor în urmă cu câteva zile, că “nu există o gaură de 20 de miliarde în buget“, ci a spus că este vorba de o ajustare a cheltuielilor. Statul trebuie să facă economii de 20 de miliarde de lei pentru a putea atinge ținta de deficit bugetar de 4,4%.

“Nu există o gaură de 20 de miliarde în bugetul general consolidat. Bugetul se construiește pe niște estimări, date de Comisia Națională de Prognoză, pe niște creșteri economice care sunt stabilite, un anumit nivel al inflației, care uneori se confirmă, uneori se infirmă”, a spus Lucian Heiuș, la un post TV.

Marea restructurare printre bugetari. Cine ar urma să rămână fără serviciu – SCHEMA POSTURILOR

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *