Noutăți

Scandalos. AUR a cumpărat microbuze de 8 milioane de lei, din subvenția pentru partide. Ce plan ascuns au oamenii lui Simion?

7 milioane de euro a strâns partidul AUR în conturi, din subvențiile de la stat. Până acum au cumpărat trei autospeciale și o autoutilitară, colantate cu sigla partidului, care urmează să fie folosite pentru promovarea partidului. Reprezentanții formațiunii politice spun că în zilele în care nu vor oferi consultații, vor merge pentru tot în țară pentru a desfășura evenimente de partid. Achiziția se ridica la 4,3 milioane de lei, potrivit Realitatea Plus.Partidul nu poate oferi servicii medicale, așa că au înființat o Asociație. Deputatul AUR de Galați, medicul Sorin Muncaciu este cel care a fondat-o. Pe baza unui protocol încheiat între cele două părți, Asociația va putea să folosească camioanele AUR în care vor instala echipamentul sanitar achiziționat de asociație. Specialiștii spun că este un paravan pentru partid.AUR a comandat și 21 de microbuze școlare, în valoare de aproximativ 4 milioane de lei. Însă, din punct de vedere legal nu pot fi donate școlilor. Reprezentanții partidului nu au decis dacă și acestea vor fi folosite pentru activități politice, dar nu au exclus acest scenariu.

De când au intrat în Parlament, reprezentanții AUR au spus că nu vor folosi banii de la stat, iar președintele partidului, George Simion, susține că își donează salariul. Partidul AUR are și un autocar inscripționat cu însemnele partidului cu care politicienii merg prin țară.Nu au lipsit nici incicidentele. Anul trecut, în timp ce vehicului era staționat în Piaţa Victoriei, politicienii s-au luat la ceartă cu polițiștii și jandarmii, după ce s-au prezentat la fața locului din cauza gălăgiei și pentru că staționau neregulamentar. Atunci, George Simion a fost amendat cu 1350 de lei de către poliţiştii rutieri care i-au deschis dosar penal pentru că a condus fără permis în Piaţa Victoriei. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *