Noutăți

Scandal în coaliție pe banii din PNRR. Florin Cîțu, despre reforma pensiilor: Ministrul Muncii trebuie demis, stă de 15 luni, a creat un haos!

Florin Cîțu a declarat, luni, în exclusivitate la Realitatea PLUS, că Marius Budăi „trebuie să plece acasă” pentru că a creat „un haos în sistemul de pensii”, precizând că amânarea jalonului reformei pensiilor înseamnă „să spunem adio banilor din PNRR”.

Într-o intervenție la Realitatea PLUS, Florin Cîțu a spus că ministrul Marius Budăi ar trebui demis pentru că România pierde banii din PNRR în lipsa reformei pensiilor de care acesta știa de un an și jumătate.

„Niciodată nu vom găsi o soluție bună în pripă. Se știa de peste un an de zile. Problemele românilor se rezolvă pe ultima sută de metri… Nimeni nu s-a gândit la acest PNRR. Românii pierd 25 de miliarde de euro și șansa de a avea o viață mai bună. (…)

Ministrul Muncii avea de îndeplinit un jalon la 31 martie – o nouă lege a pensiilor. Știe acest lucru de un an jumătate aproape. Și acum, după ce a trecut acest jalon, vine și ne spune că a găsit o formulă, dar pe care nu o face publică. 

Lucrurile sunt foarte grave, amânarea acestui jalon după ce cel cu pensiile speciale nu a fost îndeplinit, înseamnă că România spune adio banilor din PNRR. De aceea spun că acest ministru trebuie să plece acasă. Vorbim de 8 mild de euro pe care nu-i mai luăm, plus banii de infrastructură. Toți acești bani românii nu-i mai văd, pentru că acest ministru nu a făcut nimic timp de un an și jumătate. 

A trecut și jalonul pentru pensii – 31 martie și nu avem niciun proiect de lege, niciun draft, mai durează luni de zile, iar banii din PNRR îi luăm până în 2026. Iar România a încasat astăzi prima tranșă, care s-a încheiat anul trecut în aprilie. Cât de prost stăm cu PNRR, pentru că acest ministru a ratat două jaloane”, a explicat Florin Cîțu, la Realitatea PLUS.

Despre lipsa unei măsuri din partea ministrului Muncii și demiterea lui Marius Budăi, Florin Cîțu susține că acesta „nu o face dintr-un calcul cinic electoral, pentru că are impresia că are ceva de pierdut. Asta fac cei din PSD. Aceste reforme vor face un sistem mai sustenabil și mai transparent, avem și problema de îmbătrânire (a populației, n.r.) Pe noi ne interesează să le putem plăti și peste 10-20 de ani. Vedem că în alte țări au făcut-o chiar prin reformă”.

„Mai grav este că, din cauza lui (a ministrului Budăi, n.r.), nu luăm bani din PNRR, sunt 2,2 mild pentru spitale pe care nu-i mai primim pentru că acest ministru nu-și face treaba.

Din punctul meu de vedere, trebuia demis vineri (31 martie, n.r.) când nu a venit cu acest proiect de reformă (a pensiilor, n.r.)”, a concluzionat Florin Câțu la Realitatea PLUS.

Fostul lider liberal a precizat anterior că o nouă lege a pensiilor trebuia să intre în vigoare în urmă cu trei zile, și că întârzierea ne-ar putea costa 25 de miliarde de euro. În plus, senatoru llilberal Florin Cîțu a acuzat întregul PSD că vrea să îi țină pe români în sărăcie, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook.

„Ministrul muncii trebuie demis URGENT!Au trecut deja 3 zile de când legea pensiilor trebuia să între în vigoare. Asta înseamnă că trebuia să fi fost promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial.Ministrul muncii stă de 15 luni și nu face nimic.Costul cu incompetența acestui ministru pentru români este enorm. 25 de miliarde de Euro!Fără acest jalon din PNRR putem spune ADIO celor 8 miliarde de euro pentru infrastructura ( autostrăzile A7, A3 și A1), celor 2.2 miliarde euro pentru spitale, banilor pentru 124 de creșe sau pentru metroul de la Cluj.PSD nu vrea să facă reforme în România și vrea să-i păstreze pe români în sărăcie. Este un fapt!

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *