Noutăți

Săptămâna patimilor pentru BUZUNARELE românilor. Cel mai scump Paște din ultimii 30 de ani

Îainte de Paște scumpirile alimentelor bat record după record. Unii oameni vin în piețe și magazine ca la muzeu, în timp ce alții cumpără doar câteva sute de grame. Voucherele de 250 de lei pentru românii cu venituri mici ar trebui să ajungă înainte de Paște, însă oamenii spun că suma este insuficientă chiar și pentru o singură masă.

 

În timp ce la nivel global prețurile alimentelor se ieftinesc, în România continuă să crească incontrolabil, iar reprezentanții industriei alimentare, anunță noi scumpiri și după Paște la alimentele de bază.

Românii cu venituri sub 2 mii de lei ar trebui să primească acele ajutoare pentru mâncare în valoare de 250 de lei până de Paște, însă mulți din ei spun că suma este insuficientă. Nici comercianții nu o duc mai bine.

 

Paradoxal, mâncarea s-a ieftinit pentru a 12-a lună la rând în toată lumea. Prețurile globale sunt la cel mai scăzut nivel din vara lui 2021 încoace, arată datele oficiale. Numai în ultima lună, susțin specialiștii de la Organizația pentru alimente și agricultură, s-a înregistrat o scădere a prețurilor la nivel mondial cu 2,1 la sută, la cereale, uleiuri vegetale și produse lactate.

Întrebarea este de ce nu se întâmplă același lucru și în România? O explicație ar fi că, din cauza prețurilor energiei electrice și ale gazelor naturale, inflația este de peste 15 la sută în țara noastră.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *