Noutăți

Salvamont Alba, intervenție contracronometru – 2 tineri au rămas blocați pe stâncă deasupra Grotei Studenților – FOTO

Doi tineri, o fată şi un băiat, au rămas sâmbătă blocaţi pe peretele stâncos de deasupra Grotei Studenţilor, din Masivul Piatra Secuiului, comuna Rimetea, au anunţat salvamontiştii din Alba.

Foto: alba24.ro

Sâmbătă, la ora 16:10, salvatorii montani din județul Alba au fost alertati, prin Dispeceratul National Salvamont, despre faptul că doi tineri, o fată și un băiat, sunt blocați în această zonă, potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba.

Foto: alba24.ro

Cei doi tineri au transmis că s-au abătut de la traseul de creastă cu intenţia de a ajunge la Grota Studenţilor, pe grohotiş.

„De asemenea, au mai comunicat că zona li s-a părut foarte periculoasă şi au accesat o altă variantă de întoarcere, însă au rămas blocaţi în peretele stâncos. Tinerii au fost sfătuiţi să rămână în locul în care se află şi unde sunt în siguranţă până la sosirea salvatorilor”, au precizat reprezentanţii Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba.

Mai mulţi salvatori montani s-au deplasat de urgenţă spre locul indicat.

Foto: alba24.ro

„Tinerii au fost găsiţi teferi pe o brână înierbată. Urmează să se deruleze operaţiunea de coborâre de pe brâna pe care erau izolaţi până la un loc unde să nu mai fie expuşi pericolului”, au precizat cei de la Salvamont Alba. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *