Noutăți

Rușii fură în stil mare în războiul din Ucraina: Soldații ocupanți au trecut la profanarea mormintelor – Halucinant ce fac

Administraţia Militară a regiunii Lugansk a dezvăluit că soldații ruși au trecut, mai nou, la furtul pietrelor funerare din cimitirele ucrainene. Ocupanții le folosesc pentru mormintele soldaților ruși morți pe frontul din Ucraina, după ce le șterg numele, potrivit Administrației din Lugansk.

Ocupanții uneia din regiunile din Lugansk scot monumente de piatră din mormintele din cimitire și le duc la Kadiyivka, unde le șlefuiesc și trec noile nume, după ce șterg inscripțiile. Și pun numele și prenumele soldaților ruși uciși. Ocupanții fură pietrele funerare pentru că este de peste trei ori mai ieftin decât a comanda un monument nou, susține Administrația Militară Lugansk, potrivit Ukrainska Pravda.

În împrejurimile orașului Popasna, rușii au furat pietre funerare din cimitir pentru a modifica inscripțiile și a le refolosi pentru mormintele soldaților ruși.

„Fac asta pentru că este de peste trei ori mai ieftin decât construirea unui nou monument”, conchide Administrația Militară Lugansk în comunicatul transmis luni.

Rușii nu au renunțat însă nici la vechile obiceiuri, de a fura obiecte, electrocasnice, dispozitive electrice, haine de la ucraineni. Astfel, în Chmyrivka, soldații ruși au demontat o boiler dintr-o grădiniță și au transportat-o într-o locație necunoscută.

Mai mult, rușii continuă și răpirile de civili din zonele ocupate parțial.

„Cazurile de răpiri violente ale populației civile de către invadatorii ruși nu se opresc. Mai exact, în Satrobilsk, ei fac raiduri în casele cetățenilor suspectați că sprijină Ucraina și duc oamenii într-un loc necunoscut, fără întoarcere”,  a mai anunțat Administrația din Lugansk.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *