Noutăți

Rusia, reacție tranșantă la declarațiile Ucrainei: Marea Neagră nu va fi niciodată mare NATO

„Marea Neagră nu va fi niciodată o <mare NATO>, este o mare comună”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în briefingul său de presă telefonic zilnic.

Oficialul de la Kremlin a adăugat că pentru toate statele riverane trebuie să fie o mare a „cooperării, interacţiunii şi securităţii. De asemenea, ar trebui să aibă o securitate indivizibilă”.

Peskov a subliniat că însăşi declaraţia Kievului se bazează pe contradicţii, întrucât afirmaţia că Marea Neagră ar trebui să fie demilitarizată şi să devină o mare NATO „sunt concepte care se exclud reciproc”, notează Agerpres.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a subliniat joi la Conferinţa privind securitatea regiunii Mării Negre, care are loc la Bucureşti, că „este momentul ca Marea Neagră să devină ceea ce a devenit Marea Baltică – o mare NATO”.

Kuleba a adăugat că, în timp ce Occidentul nu a avut niciodată strategii coerente privind Marea Neagră, Rusia a avut mereu „un plan agresiv”.

Kuleba a subliniat că Marea Neagră are o importanță crucială în menținerea păcii în Europa și a avertizat că ocuparea peninsulei Crimeea de către Rusia constituie o amenințare la adresa întregii lumi. În plus, șeful diplomației ucrainene a subliniat că pacea trebuie să însemne restabilirea frontierelor Ucrainei recunoscute la nivel internațional.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *