Noutăți

Rusia, în pragul unui război civil după ce Prigojin a incitat la REVOLTĂ. Vladimir Putin se adresează națiunii – anunțul zilei de la Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin se va adresa națiunii „în curând”, anunță Kremlinul.

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a declanșat o rebeliune în Rusia și susține că a preluat controlul asupra cartierului general militar din regiunea Rostov. Acesta cere să se întâlnească cu șefii ruși ai Apărării. 

Analiștii americani afirmă că este „o tentativă de lovitură de stat”. 

Primarul din Moscova a anunţat că sunt luate măsuri antiteroriste pentru a întări securitatea în capitala Rusiei.

Serviciul secret rus de securitate FSB a anunțat, vineri noapte, că a început o anchetă împotriva lui Evgheni Prigojin.

În cadrul unei intervenții la Realitatea Plus, generalul Cristian Barbu a venit cu o perspectivă inedită asupra acestei situații:

 „Sigur că suntem cu toții atenți la ce se întâmplă în Rusia, nu numai în partea aceasta de vest a Federației, și în întreg teritoriul pentru că Prigojin este mai mult decât scânteie, este char o vâlvătaie care arată situația reală din partea militarizată a acestei federații.

Sunt două categorii de forțe armate implicate în acest moment în acest să zicem prim impuls de revoltă. Pe de o parte, forțele acestea plătite, mercenarii, sunt cele care arată de fapt și de drept o realitate, și forțele armate ale Federației Ruse sub conducerea lui Gherasimov și Șoigu, Șoigu fiind de fapt comandantul politico-militar. Iată, cele două părți sunt într-un conflict relativ la nivel de conducere, iar armata, că este o armată, condusă de Prigojin, nu este îndreptată împotriva armatei Federației Ruse, ci împotriva conducerii acestei armate, adică a acelei părți politico-militară de care vorbeam”, a spus generalul român.

Se teme Putin de Evgheni Prigojin?

„Sincer să vă spun mă așteptam la o astfel de situație. A apărut chiar târziu, mă așteptam chiar de la sfârșitul anului trecut sa apară o astfel de rebeliune. Cred că în spatele ei se află totuși Putin. Ați văzut că nu a avut o poziție foarte clară. Putin este destul de frustat pentru faptul că nu a avut nici un rezultat de un an si patru luni în Ucraina, el crezând, așa cum i s-a spus de fapt de către ceilalți doi, Gherasimov și Șoigu, că va putea prelua Ucraina în trei zile.

Este departe ideea că războiul continuă, acum războiul se duce cumva din interiorul Rusiei, la Kremlin, și urmează să vedem dacă această mișcare va fi susținută până la capăt de Putin și va schimba conducerea actuală a armatei Federației Ruse” a mai spus Cristian Barbu.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *