Noutăți

Rompetrol a luat credit de 531 de milioane de dolari ca să plătească un altul de 435 de milioane. Restul spune că îi investește

Grupul KMG International a semnat o nouă facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 531,8 milioane de dolari, cu posibilitatea de majorare până la 600 milioane de dolari. Creditul va fi utilizat de companiile din cadrul KMG International – Rompetrol Rafinare (operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti), Rompetrol Downstream (divizia de retail – benzinării Rompetrol, depozite de carburanţi) şi KMG Rompetrol (divizia de management a Grupului în România) – pentru finanţarea capitalului de lucru şi pentru susţinerea strategiei de extindere a activităţii comerciale, inclusiv pentru refinanţarea împrumutului sindicalizat existent, în valoare de  435 milioane de dolari”, anunţă BCR.

Banca Comercială Română a acţionat în calitate de coordonator, aranjor principal mandatat, Bookrunner, agent de documentaţie, garanţii şi creditor, alături de  următoarele bănci: ING Bank N.V. prin ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti, Raiffeisen Bank S.A. şi UniCredit Bank S.A. în calitate de Aranjori Principali Mandatati şi creditori, Alpha Bank România S.A, în calitate de aranjor şi creditor, precum şi Garanti Bank S.A şi OTP Bank România S.A, în calitate de creditori.

Facilitatea sindicalizată este garantată de către KMG International N.V. şi va fi utilizată de entităţile din România ale Grupului KMG International pentru finanţarea nevoilor de capital de lucru şi pentru refinanţarea împrumutului sindicalizat existent, semnat iniţial în anul 2015. Documentaţia prevede, de asemenea, o clauză de tip acordeon care va permite împrumutanţilor să acceseze noi fonduri de până la 600 milioane de dolari, în funcţie de nevoile de finanţare necesare implementării strategiei de extindere a activităţii comerciale.

Instituţiile financiare creditoare au fost asistate de firma internaţională de avocatură Clifford Chance, prin biroul său de la Bucureşti, Clifford Chance Badea SPRL.

 

„KMG International/Rompetrol  are un rol strategic în securitatea energetică a României, cu obiective constante şi oportunităţi de creştere pe plan regional şi internaţional. Rolul nostru este să susţinem companiile care investesc în dezvoltarea angajaţilor,  care creează şi susţin locuri de muncă cu valoare adaugată, prin modernizare, retehnologizare şi diversificarea portofoliului de produse”, a declarat Manuela Trisnevschi, manager Departament Energie şi Utilităţi, Corporate Coverage, BCR.

Deţinut integral de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan – KazMunayGas, KMG International îşi desfăşoară principalele operaţiuni în Europa de Est şi Asia Centrală. Cu aproximativ 6.000 de angajaţi, principalele activităţi derulate de Grup constau în operaţiuni comerciale majore cu petrol şi produse petroliere (trading), rafinare şi petrochimie, distribuţie (retail) şi marketing, precum şi alte servicii în domeniul petrolului, precum foraj, servicii la sondă şi servicii industriale integrate EPCM (inginerie, aprovizionare, construcţii, project management).

În România, Grupul operează rafinăriile Petromidia Năvodari (cea mai mare şi complexă unitate internă de prelucrare) şi Vega Ploieşti (unic producător de bitum şi hexan în România), dar şi singura divizie de petrochimie. La acestea, se adaugă o amplă reţea de distribuţie carburanţi în regiunea Mării Negre, atât prin subsidiarele Grupului (România, Republica Moldova, Bulgaria şi Georgia), cât şi prin diverşi parteneri din regiunea Europei Centrale şi de Est (Turcia, Serbia sau Grecia).

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *