Noutăți

Risc de nutriție și endometrioză

„Când ne uităm la studiile care au fost efectuate asupra dietei și endometriozei, vedem legături clare. Asa de. de exemplu, vedem că consumul de carne roșie – atât carnea roșie procesată, cât și cea neprocesată – crește riscul de endometrioză”, a spus dr. Kahleova, adăugând că „în prevenirea și tratamentul endometriozei, eliminarea cărnii roșii din dietă este principala recomandare alimentara.”

O recenzie, sursă de încredere a literaturii existente publicată în 2021 a constatat că mai multe articole alimentare au fost legate de un risc crescut de endometrioză, inclusiv:

– grăsimile trans, care sunt rezultatul procesului de fabricare a alimentelor, care se găsesc în alimentele prăjite și ultraprocesate și care cresc nivelul de colesterol, precum și riscul apariției multor afecțiuni de sănătate, inclusiv diabet și boli de inimă    – carnea roșie, care poate fi legată de diferite riscuri pentru sănătate în funcție de nivelul de consum    – alcoolul, care poate contribui și la o gamă largă de alte probleme de sănătate.

Citește continuarea pe realitateamedicala.net

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *