Noutăți

Replica dată de ÎPS Teodosie lui Cristian Tudor Popescu, după ce jurnalistul a declarat că sfinții se hrăneau cu lăcuste

„A gustat nu a mâncat dintr-o bucată de pește fript, dintr-un fagure de miere, ca să le încredințeze că este adevărat,” a spus ÎPS Teodosie în intervenția de la Realitatea Plus.

Reacția Înalt Prea Sfințitului Teodosie a venit în urma postării de pe Facebook a ziaristului Cristian Tudor Popescu, care poartă titlul „Meniul Iisus de Paște”. Acolo, ziaristul vorbește despre cum sfinții se hrăneau cu lăcuste

”Pe cei ce resping dezgustați patriotic insectele în meniul românului și se pregătesc să se ghiftuiască creștinește cu cadavre de miei, îmi îngădui să-i informez că vestitorul lui Iisus, Sf. Ioan Botezătorul, se hrănea, potrivit Sfintei Scripturi, cu lăcuste și miere sălbatică, nicidecum cu drob. Despre Iisus Însuși stă scris că a poftit smochine, dar smochinul nu avea roadă, și că, în prima zi după Învierea Sa, cum ar veni, mâine, I-a fost foame și a îmbucat pește fript și fagure de miere,” a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

Jurnalistul a adăugat că nicăieri, în niciun text biblic, nu se vorbea despre pâine, fructe sau semințe. Tot el lasă și o întrebare pentru utilizatorii de pe platformă.

”Dacă Îl iubiți cu adevărat pe Hristos, n-ar trebui, în noaptea asta sfântă, să mâncați ca El?” a mai scris jurnalistul pe pagina de socializare.

Schimbul de replici a venit după ce ce șef PSD, Marcel Ciolacu, a propus interzicerea făinii de insecte în cozonacii românești. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *