Noutăți

Regulile de aur pentru ca frigiderul să consume mai puțin curent. Pașii simpli prin care poți să reduci factura la energie

Frigiderul este unul dintre aparatele casnice indispensabile din orice casă. Însă, utilizarea sa constantă poate genera un consum crescut de energie, cu impact asupra facturii de energie electrică. Există însă metode simple pentru a reduce consumul de energie electrică al frigiderului tău.

Alegeți un loc potrivit pentru frigider.  Este important să alegeți un loc potrivit, răcoros, pentru a preveni expunerea la temperaturi ridicate și umiditate (de exemplu, lângă o sursă de căldură precum soba sau expus direct la soare). Este de asemenea esențial să mențineți o distanță de cel puțin 5 centimetri între peretele din spate și frigider pentru a asigura o circulație adecvată a aerului. Astfel, frigiderul va fi mai eficient și va consuma mai puțină energie.

Nu mai consuma lămâi dacă suferi de una din aceste boli. Cum îți pui sănătatea în pericol

Curățați periodic condensatorul. Condensatorul este situat în spatele frigiderului și se acumulează praf și murdărie în timp. Curățați-l periodic cu o perie și aspirator pentru a asigura o circulație adecvată a aerului.

Verificați etanșeitatea ușii frigiderului. Asigurați-vă că ușa se închide complet și etanș pentru a evita pierderile de energie. Dacă vedeți că ușa se apropie puțin de cadru, reglați balamalele sau înlocuiți garnitura.

Mențineți o temperatură constantă în frigider. Temperatura adecvată în frigider este de aproximativ 4 grade Celsius. Verificați temperatura cu un termometru și asigurați-vă că aceasta rămâne constantă. Deschideți ușa frigiderului mai rar posibil pentru a evita scăderea temperaturii.

Nu supraîncărcați frigiderul. Încărcați frigiderul în mod rezonabil și nu-l supraîncărcați. Alimentele și recipiente mari creează obstacole pentru fluxul de aer rece. 

Cum fierbem zarzavaturile pentru iarnă. Secretele unei rețete perfecte

Atentie la vechimea aparatului. Considerați înlocuirea frigiderului mai vechi cu un model mai nou și mai eficient din punct de vedere energetic. Modelele mai noi sunt mai eficiente în utilizarea energiei și reduc consumul de energie.

Folosiți setările potrivite pentru frigider. Folosiți setările potrivite pentru frigider – de exemplu, modul „eco” sau setările de temperatură scăzută.

Curățați periodic compartimentul de înghețare. În funcție de utilizarea sa, este posibil să fie necesar să curățați periodic compartimentul de înghețare. Înlocuiți gheața învechită pentru a asigura funcționarea adecvată și reducerea consumului de energie. 

Depozitați alimentele în mod corespunzător. Depozitați alimentele în mod corespunzător în recipiente închise și evitați suprapunerea alimentelor. Acest lucru va ajuta la circulația aerului rece în frigider. În general, alimentele care nu necesită refrigerare pot fi așezate pe rafturile de sus, iar cele care necesită refrigerare pot fi așezate pe rafturile de jos.

Sunt roșiile crăpate cu adevărat comestibile? Ce spun specialiștii

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *