Noutăți

Reforma sectorului bugetar | Marcel Boloș: „Sunt două variante: salariile se ajustează sau se reduce personalul”

„Am spus şi spun şi acum, sunt două variante: ori varianta în care salariile de încadrare se ajustează – şi este limpede că aproape este imposibil să se taie din salarii – şi a doua variantă este de reducere a numărului de personal. Nu trebuie să ne ascundem. Sunt cele două variante şi e un volum de cheltuială foarte mare pe care-l are statul”, a declarat Marcel Boloş joi seară, la un post TV.

„În momentul în care noi spunem că cele 20 de miliarde de lei ne lipsesc, semnalul este limpede transmis Comisiei Europene. Aha, deci voi – v-am spus că aveţi probleme de sustenabilitate a finanţelor publice, v-am arătat şi de fiecare dată v-am atenţionat că trebuie să faceţi reformă, ba a salariilor bugetarilor, ba a pensiilor, ba a pensiilor speciale. Este limpede că următorul pas şi următoarea mişcare pe care o va face Comisia va fi aceea de a ne solicita implementarea acestor reforme, pentru că semnalul este transmis de vreme ce tu nu încasezi banii necesari pentru ca să susţii cheltuielile statului, atunci fă reformă pentru ca să le poţi susţine”, a mai spus ministrul Proiectelor Europene.

„Nu cred că Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene poate să genereze o economie de cheltuială încât să avem un impact de 20 de miliarde de lei, pe de o parte. Pe de altă parte, este ministerul care, dacă structurile de absorbţie a banilor europeni nu funcţionează potrivit standardelor pe care le avem din partea Comisiei Europene (…) nu cred că cineva ar vrea să compromită 80 de miliarde de euro pentru o economie care este absolut nesemnificativă şi care ar pune în pericol buna funcţionare a structurilor organizatorice pe care ni le solicită Comisia Europeană”, a declarat Marcel Boloş.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *