Noutăți

Reacția Kremlinului, după ce șeful NATO a anunțat că Ucraina e gata să fie primită în Alianță: Asta e natura agresivă!

NATO îşi continuă politica de „”atragere”” a Ucrainei în blocul euroatlantic, dorind să o „”absoarbă””, a declarat vineri Kremlinul, citat de EFE şi Interfax. „”NATO continuă să-şi arate esenţa agresivă despre care am vorbit chiar înainte de începerea operaţiunii militare speciale. În mod evident, Alianţa îşi continuă linia de atragere şi de absorbţie a Ucrainei””, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în cadrul briefingului său de presă zilnic.

 

Peskov spune că declarațiile arată natura agresivă a NATO.

 

„Despre această ameninţare potenţială (aderarea Ucrainei la NATO) preşedintele nostru (Vladimir Putin) a vorbit cu mult timp înaintea începerii operaţiunii militare speciale”, a afirmat Peskov. De aceea, potrivit Kremlinului, declaraţiile actuale din cadrul Alianţei nu fac decât să dovedească faptul că decizia privind începerea intervenţiei în Ucraina a fost „corectă” din punctul de vedere al intereselor Rusiei şi al necesităţii de a-şi asigura securitatea.

 

„Avem de-a face cu un bloc agresiv care vede ţara noastră ca pe un inamic şi ne subminează securitatea”, a spus Peskov, referindu-se la NATO. Alianţa Nord-Atlantică a afirmat în repetate rânduri că „nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia”, subliniind că acţiunile Moscovei, inclusiv invazia în Ucraina, sunt cele care încalcă dreptul internaţional şi subminează securitatea europeană.

 

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a comentat astfel declaraţiile secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a subliniat în timpul vizitei sale joi la Kiev că „”viitorul Ucrainei este în familia euro-atlantică”” şi că toţi partenerii din NATO agreează faptul ca Ucraina va deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice.

 

În acelaşi timp, principalul obiectiv în prezent este „”bineînţeles, să ne asigurăm că Ucraina învinge”” şi că preşedintele rus Vladimir Putin „”nu câştigă războiul””, deoarece „”fără o Ucraină suverană şi independentă nu are rost să discutăm despre aderare””, a declarat vineri Jens Stoltenberg în marja reuniunii Grupului de contact pentru Ucraina de la Ramstein, în Germania.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *