Noutăți

Război Ucraina. ZIUA 443. Ucraina cere mai multe arme. Aliații NATO s-au întâlnit în Germania pentru decizii cruciale – LIVE TEXT –

UPDATE 07:10 – Ministerul rus de Externe afirmă că declarațiile NATO privind aderarea Ucrainei la alianță sunt „periculoase”

UPDATE 06:55 – Viktor Orban vrea să pună beţe-n roate Ucrainei la NATO. Premierul Ungariei pune la îndoială aderarea, după ce Stoltenberg declarase că toţi aliaţii sunt de acord cu ea

UPDATE 06:40 – Jurnalistul bulgar care a stârnit furia Kremlinului prin dezvăluirile sale, condamnat în lipsă / „De ce nu ne otrăvesc în absență?!”

UPDATE 06:25 – Un general american de rang înalt spune că forțele ruse au o disciplină „erodată” și un moral „slab” împotriva Ucrainei. În timp ce armata ucraineană „continuă să se descurce foarte bine” în lupta împotriva Rusiei, armatei ruse îi lipsesc voința și moralul, a declarat vineri generalul american Mark Milley, președintele Statului Major Întrunit

UPDATE 06:15 – Reznikov anunţă că Ucraina a primit „undă verde” pentru cooperarea cu agenţia de achiziţii a NATO

UPDATE 06:00 – Pașii făcuți de aliați la Ramstein pentru a consolida forțele de tancuri ucrainene înainte de contraofensivă / „Putin nu se poate juca cu timpul, vom persevera”. Statele Unite au declarat că vor începe în curând să instruiască trupele ucrainene pentru a utiliza tancurile Abrams, iar Germania a anunțat un acord pentru înființarea unui centru în Polonia pentru repararea tancurilor desfășurate în Ucraina, în timpul reuniunii aliaților la Baza Aeriană Ramstein din Germania.

UPDATE 05:30 Volodimir Zelenski, în mesajul său de vineri seară: „Acum trebuie să menţinem cu toţii unitatea, mobilizarea şi concentrarea totală asupra apărării”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a părut să le sugereze compatrioţilor, în discursul de vineri seară, că aşteptata contraofensivă ucraineană este iminentă, cerându-le să rămână uniţi şi să se mobilizeze, subliniind că linia frontului este prioritatea numărul unu, că atenţia se concentrează pe apărare şi că sunt pregătite noi forţe „care îşi vor dovedi valoarea pe front”.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *