Noutăți

Război Ucraina. Țările G7 discută interzicerea totală a exporturilor către Rusia

În cadrul planului, pe care diplomații îl discută înainte de summit-ul G7 din mai, regimul de sancțiuni pentru războiul din Ucraina se va schimba radical: toate livrările către Federația Rusă vor fi interzise, ​​cu excepția mărfurilor care vor face obiectul scutirilor.

Această „listă albă” va include probabil medicamente, alimente, a spus o sursă Bloomberg. 

Actualul regim de sancțiuni a tăiat deja economia Rusiei de la bunurile occidentale, de la electronice high-tech la bunuri de lux. Drept urmare, exporturile din SUA, Europa, Canada și Japonia s-au înjumătățit, dar se ridică în continuare la un impresionant 66 de miliarde de dolari pe an.

Volumul total al livrărilor din străinătate către Rusia a scăzut cu doar 8% anul trecut, datorită importurilor prin țări terțe și „importurilor paralele”, a căror dimensiune autoritățile le-au estimat la zeci de miliarde de dolari.

Un embargo aproape complet la export este destinat să pună capăt acestei practici și să crească presiunea asupra economiei ruse, pe care guvernul se așteaptă să o crească încă din acest an.

La summit-ul G7 din Japonia, diplomații americani speră să convingă Uniunea Europeană să se alăture noului format de sancțiuni, spun sursele Bloomberg. Dar dacă acest lucru va funcționa sau nu este încă clar: Germania, Italia și Polonia continuă să aibă relații comerciale în Rusia, furnizând bunuri în valoare de 5-13 miliarde de dolari pe an.

Ideea unui embargo complet este în discuție și se poate schimba, subliniază sursele Bloomberg.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *