Noutăți

Război în Ucraina, ziua 510: Zelenski, apel către ONU și Turcia după expirarea acordului privind exportul de cereale. Lupte crâncene pe front – LIVE TEXT

 

UPDATE 5:15 – Apărarea antiaeriană activată în regiunea Odesa după expirarea acordului privind exportul de cereale

Apărarea antiaeriană ucraineană a fost activată marţi dimineaţa în regiunea Odesa (sud), o zonă cheie pentru acordul privind exportul de cereale care a expirat luni seara, au declarat autorităţile locale, relatează AFP.”Odesa. Operaţiunile de luptă ale apărării aeriene continuă”, a declarat Sergiy Bratciuk, un oficial al administraţiei regiunii Odesa, pe Telegram.

UPDATE 4:05 – Putin, amenințat de tătarii din Crimeea: Avertismentul sumbru lansat de partizani

Vladimir Putin nu este iubit de tătarii din Crimeea, pe care a anexat-o ilegal din 2014 la federația Rusă. Liderul partizanilor tătari din Crimeea a anunțat sprijinul total pentru eliberarea Ucrainei de trupele ruse ocupante.

UPDATE 3:10 – Zelenski, despre operarea coridorului alimentar din Marea Neagră

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că le-a trimis scrisori oficiale preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi secretarului general al ONU, Antonio Guterres, ”cu propunerea de a continua Iniţiativa Cerealelor de la Marea Neagră sau a unui echivalent al acesteia într-un format trilateral”. ”Ucraina, ONU şi Turcia pot asigura în comun operarea coridorului alimentar şi inspecţia navelor”, a precizat Zelenski.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *