Noutăți

Razboi in Ucraina – Ziua 509 – Podul din Crimeea, lovit din nou. SUA permite oficial țărilor europene să antreneze ucrainenii pe F-16

UPDATE ORA 7.30 – 

Un incident a avut loc pe un pod important care leagă Crimeea de regiunea rusă Krasnodar, circulaţia fiind întreruptă în zonă, a anunţat în noaptea de duminică spre luni guvernatorul rus al peninsulei anexate Crimeea, relatează AFP.

„Circulaţia a fost întreruptă pe podul Crimeei. O situaţie de urgenţă s-a produs în zona pilonului 145 din regiunea Krasnodar, situată în sud-vestul Rusiei”, a indicat Serghei Aksionov pe Telegram, fără a preciza natura incidentului.

**UPDATE:** Fostul președinte american, Donald Trump, crede că un acord de pace este posibil. Într-un interviu recent acordat Fox News, Trump a declarat că dacă va fi ales din nou președinte, va încerca să convingă președintele ucrainean Volodimir Zelenski și pe președintele rus Vladimir Putin să încheie un acord de pace.

**UPDATE:** Un progres major în războiul din Ucraina a fost făcut recent, când Statele Unite au declarat că vor permite țărilor europene să demareze un program de pregătire pentru piloții ucraineni cu avioanele F-16. Aceasta a venit ca o confirmare oficială după zvonuri potrivit cărora Europa aștepta aprobarea SUA, așa cum a declarat Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională a SUA, pentru CNN.

**UPDATE:** Situația se deteriorează în Harkov, unde bombardamentele rusești au ucis o persoană și au rănit alte trei. În același timp, explozii au fost raportate în Sevastopol, Lugansk, Berdiansk și Mariupol. Informații suplimentare aduc la lumină faptul îngrijorător că Rusia continuă să răpească copii din regiunea Lugansk.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *