Noutăți

Război în Ucraina – Ziua 489 – Australia ar putea livra arme mai avansate Ucrainei

UPDATE Guardian – Opoziţia din Australia – nu mai vrem să trimitem armament din „era Vietnamului” către Ucraina Australia trebuie să furnizeze „vehicule speciale” Ucrainei, spune liderul opoziţiei, Peter Dutton. 

Publicul australian a susţinut foarte mult preşedintele Zelensky şi cauza sa şi, trimiţând vehicule din epoca Vietnamului în Ucraina, nu este ceea ce au cerut.

„Armata ucraineană este foarte, foarte conştientă de ceea ce au nevoie, au cerut anumite vehicule, inclusiv Hawkeis, acestea sunt vehiculele care ar trebui trimise pentru că ucrainenii ştiu cel mai bine de ce au nevoie”, mai spune liderul opoziţiei. 

 

UPDATE Kyiv Independent – Nicio ameninţare nucleară din partea Rusiei Statele Unite nu văd niciun indiciu că Rusia intenţionează să arunce în aer centrala nucleară Zaporizhzhia sau să folosească arme nucleare împotriva Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, reporterilor în timpul unui briefing din 26 iunie.

 UPDATE – Ucraina confirmă uciderea a doi adolescenţi în Berdiansk de către bombardamentele ruseştiÎn urma unei anchete independente, autorităţile ucrainene au confirmat uciderea a doi adolescenţi de către trupele ruse în oraşul ocupat Berdiansk, regiunea Zaporizhzhia, a informat Administraţia Militară a oraşului Berdiansk în aplicaţia de mesagerie Telegram.

UPDATE –  Avionul lui Prigojin a zburat de la Rostov la Sankt Petersburg după rebeliuneAvionul fondatorului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a zburat de la Rostov la Sankt Petersburg pe 25 iunie după rebeliunea sa de scurtă durată împotriva guvernului putinist, a informat IStories, un proiect independent de jurnalism de investigaţie rusesc, pe 26 iunie.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *