Noutăți

Război în Ucraina, ziua 486. Rebeliune în Rusia. Prigojin este pus oficial sub acuzare

Ministerul rus al Apărării a negat un astfel de atac, potrivit BBC.

Într-o declarație, ministerul rus al Apărării a spus că „toate rapoartele lui Prigojin răspândite pe rețelele de socializare” cu privire la atacurile rusești asupra taberelor Wagner sunt „neadevărate și reprezintă o provocare informațională”.

Presa de stat rusă mai relatează că FSB, serviciile de securitate ale Rusiei, au deschis un dosar penal împotriva lui Prigojin, acuzându-l că „a cerut o rebeliune armată”.Surse apropiate serviciilor speciale și armatei au spus că pe autostrada Don (Moscova-Voronej-Rostov-pe-Don), FSB (serviciul rus de securitate) a organizat puncte de control, iar ofițerilor de serviciu de la punctele de control li s-a ordonat să deschide focul pentru a ucide, „în cazul unei amenințări”.

În plus, presa rusă relatează că la Moscova forțele de securitate au fost puse în alertă maximă, și este inițiat planul ”Cetatea”.Știrea inițialăPe canalul „Prigojin’s Cap”, de obicei identic în conținut cu „Prigojin’s Press Service”, a apărut o postare de pe canalul „Unloading Wagner”, care conține un videoclip filmat în pădure, copaci căzuți și flăcări. BBC nu a verificat autenticitatea acestui videoclip.

Câteva minute mai târziu, un alt mesaj vocal a apărut pe canalul de presă al lui Prigojin, aceeași voce anunță decizia „consiliului de comandanți al PMC Wagner”. 

„Răul pe care îl poartă conducerea militară a țării trebuie să fie oprit”, spune vocea. 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *