Noutăți

Război în Ucraina, ziua 422: Ucraina îi caută pe agenţii dubli de rang înalt care l-au ajutat pe Putin să invadeze ţara – LIVE TEXT

UPDATE 7:00 – Ministrul german al Apărării respinge o decizie rapidă privind aderarea Ucrainei la NATO

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a respins o decizie rapidă privind aderarea Ucrainei la NATO, alianţa occidentală care sprijină Ucraina în războiului cu Rusia, statele membre furnizându-i arme, informează Reuters, citată de Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, decizia de aderare a Ucrainei la alianţă nu poate fi luată doar din solidaritate, ci „cu capul rece şi cu inima fierbinte. Nu invers”.

UPDATE 6:15 – Ucraina îi caută pe agenţii dubli de rang înalt care l-au ajutat pe Putin să invadeze ţara – PRESĂ

Ucraina şi-a intensificat epurarea agenţilor dubli din serviciul său de spionaj, încredinţată fiind că trădătorii de rang înalt au pregătit terenul pentru invazia rusă de anul trecut, ajutând forţele inamice să cucerească oraşul Herson din sud şi centrala nucleară Cernobîl din nord, relatează POLITICO.

UPDATE 4:10 – Ucraina, de vânzare! Kievul pune la bătaie companiile de stat, la preţuri mici, pentru a face rost de bani la buget

Ucraina se pregăteşte să vândă mari companii de stat, inclusiv de utilităţi şi uzine metalurgice, la preţuri mici, pentru a face rost de bani la buget.

Dacă măsura va fi aprobată de parlament, Ucraina ar putea câştiga peste 400 de milioane de dolari, în cel mai bun caz, prin vânzarea companiilor de utilităţi şi a celor siderurgice, precum şi a unui producător de îngrăşăminte şi a unui producător de insulină. Alte 190 de milioane de dolari pot veni din închirierea de terenuri agricole, a declarat Rustem Umerov, şeful Fondului Proprietăţii de Stat din Ucraina (PSFMU), într-un interviu acordat Bloomberg.

UPDATE 3:30 – Putin și-a făcut icoane și le-a trimis soldaților pe front. Reacția unui militar rus la primirea pachetului

Deputații partidului Rusia Unită au trimis icoane ale președintelui rus Vladimir Putin militarilor mobilizați din Perm în zona de luptă, cu ocazia sărbătorilor de Paște. Un soldat care se află acum în sectorul Zaporizhzhia a împărtășit povestea pe canalul de Telegram Perm 36,6. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *