Noutăți

Război în Ucraina – Ziua 418 – Bombardamente intense pe frontul de est

Mercenarii Wagner au mai cucerit două blocuri din BahmutRusia a declarat duminică că unităţi de mercenari Wagner au capturat încă două blocuri din oraşul Bahmut, din estul Ucrainei, ţinta unei ofensive majore a Moscovei.

Wagner a fost vârful de lance al încercării Rusiei de a cuceri Bahmut încă din vara anului trecut, în ceea ce a fost cea mai lungă şi mai mortală bătălie din război pentru ambele părţi.

Ministerul rus al Apărării a declarat că echipele de asalt ale lui Wagner au cucerit două blocuri din nord-vestul şi sud-estul oraşului Bahmut, care a fost în mare parte distrus în timpul luptelor.

Serhiy Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al comandamentului militar din estul Ucrainei, a declarat că trupele Wagner acţionează ca un berbec şi atacă de zeci de ori pe zi.

„Inamicul a continuat să ne atace poziţiile cu un zel satanic”, a declarat el pentru canalul de televiziune al parlamentului ucrainean.

Rusia încearcă să deporteze copiii ucraineni din regiunea ocupată Zaporojie, susţine un oficialForţele ruse încearcă să îndepărteze copiii de familiile lor în sud-estul ocupat al Ucrainei, în încercarea de a „intimida oamenii”, a afirmat duminică un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Avertismentul oficialului, Oleksii Dmytrashkivskyi, la televiziunea naţională ucraineană, a făcut ecoul afirmaţiilor unor grupuri locale de Telegram din Enerhodar, un oraş din regiunea ocupată Zaporojie.

Utilizatorii au distribuit rapoarte neverificate despre copii care au fost deportaţi în Crimeea ocupată de Rusia, folosind ca mijloc de transport autobuzele centralei nucleare din Zaporojie.

Ucraina a doborât un avion de vânătoare, în timp ce Rusia lansează atacuri constante pe frontul de estArmata rusă continuă să lanseze atacuri grele asupra oraşelor şi poziţiilor ucrainene din partea de est a ţării, potrivit unor noi informaţii furnizate de un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Zona dintre Lyman şi Kupyansk, care a fost recucerită de forţele ucrainene în urmă cu şase luni şi care constituie cea mai nordică porţiune a liniei frontului, se află sub cel mai intens foc de armă, cu 300-400 de atacuri pe zi, a declarat pentru CNN Serhii Cherevatyi, din cadrul Grupării de Est a Forţelor Armate Ucrainene.

Paraşutiştii ucraineni au doborât un avion rusesc Su-35 deasupra oraşului Chervonopopivka, aflat în apropiere, a precizat Cherevatyi.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *